Pod lemn- Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu

Flora - Herastrau

Powered By Blogger

marți, 2 martie 2010

Gheorghe Aurora - Operationalizarea conceptului de parc

Parc:

- Suprafata intinsa de teren, de utilitate publica, cu plantatii, alei si diferite constructii amenajata pentru agrement.

- Teren parcelat cu locuinţa şi cu numeroase spaţii verzi.

- Loc de staţionare şi de garare mai îndelungată a vehiculelor sau de depozitare a materialelor.

- Teren cu vegetaţie naturală sau plantată, cu alei, adesea cu lacuri sau bazine, care serveşte drept loc de plimbare şi odihnă

- Grădină publică mare, amenajată special cu arbori, cu peluze etc.

- Suprafaţă de teren închisă (plantată cu arbori) unde se îngrijeşte şi se creşte vânatul.

- grădină mare plantată cu arbori în jurul unei locuinţe.

Parc national = suprafata intinsa de teren, pazita si ingrijita, in care exploatarile (silvica, miniera, vanatoreasca) sunt interzise pentru a se pastra neschimbat mediul natural;

Parc sportiv = complex sportiv dotat cu mai multe terenuri si amenajari situat intr-un parc;

Sursa DEX

Luand in considerare aceste definitii de dictionar putem spune ca parcurile presupun spatii verzi, cu alei si plante care este folosit de oameni in scop recreativ. Notiunea de “parc” nu se refera astazi numai la un spatiu verde unde oamenii se plimba si se relaxeaza, ci si ca spatiu in care sunt pastrate diverse lucruri. Astfel puem vorbi de parc auto, parc industrial, parc de distractii (spatiu dotat cu diverse constructii destinat in special copiilor), parc national sau parc sportiv.

Majoritatea oamenilor atribuie notiunea de “parc” oricarui spatiu verde, indiferent cat de mic sau mare, unde se pot relaxa sau plimba si unde exista spatii de joaca pentru copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu