Pod lemn- Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu

Flora - Herastrau

Powered By Blogger

marți, 2 martie 2010

Ana-Maria Dumitru 10 ipoteze + corectare

1. Daca plimbarea prin parcuri se numara printre metodele preferate de relaxare ale bucurestenilor atunci este necesar sa acordam o mai mare atentie acestora.
2. Daca parcurile sunt vizitate deseori de catre turistii straini ele pot aduce venituri substantiale la PIB-ul tarii.
3. Daca 70% dintre romani se declara deranjati de resturile menajere aruncate prin parcurile bucurestene, atunci trebuie sa ne ingrijim de educarea cetatenilor in spiritul curateniei si al imbunatatirii situatiei mediului.
4. Daca parcul Cismigiu este singurul parc din capitala unde nu s-au retrocedat terenuri atunci consideram ca lucrul acesta nu ar fi trebuit sa se intample nici cu celelalte parcuri.
5. Daca spaţiul verde din Capitală s-a redus în ultimii 20 de ani, de la 3.471 de hectare, în 1989, la 2.247 de hectare anul trecut atunci, in viitor vom ramane fara spatiu verde.
6. Atata timp cat vor exista monumente istorice in parcurile bucurestene, ele vor vorbi despre un anumit grad de cultura al populatiei.
7. Daca in Parcul Tineretului din sectorul 4 al capitalei se vor construi o serie de vile, pe terenul obtinut in urma retrocedarilor atunci zona verde se va diminua cu aproximativ 20 ha.
8. Daca parcul Zoo Baneasa poate disparea in urmatorii 2 ani, in Bucuresti nu vom mai avea nicio gradna zoologica.
9. Daca nu ne vom ingriji de pastrarea parcurilor atunci vom deveni un oras fara spatii verzi.
10. Daca terenul fostei baze sportive “Spartac” din Parcul IOR (Titan) va fi transformat, pana in anul 2011, intr-un urias complex imobiliar atunci vom avea un precedent in ceea ce priveste disparitia mai multor parcuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu